Szkolenia
Pastel de Flores
Dzielimy się pasją
Na szkoleniach chcemy przekazać Wam nie tylko wiedzę, ale również zarazić pasją do słodkości. Wierzymy, że dobrze przekazana wiedza będzie owocować chęcią rozwoju w przyszłości i rozwijania umiejętności u naszych kursantów.
Szkolenia prowadzimy dla osób początkujących (nawet jeśli nigdy wcześniej nic nie piekłaś/eś!) oraz dla osób średniozaawansowanych i zaawansowanych chcących poszerzyć swoje umiejętności a co za tym idzie ofertę sprzedaży.
Relacje ze szkoleń znajdziesz na naszych Social Mediach
Dlaczego My ?
Szkolenia prowadzimy od 2022 roku.
Zaufało nam ponad 80 osób. Na szkoleniach dzielimy się wiedzą zdobytą przez wiele lat pracy w cukiernictwie, której początki sięgają wiele lat wstecz.
Zależy nam na przekazaniu wiedzy teoretycznej i nauczaniu opartym na praktyce. Na naszych szkoleniach każdy pracuje na swoim stanowisku, samodzielnie pod naszym okiem przechodzi przez każdy etap, co gwarantuje lepsze zrozumienie przepisów i technik, jak również pomaga szkoleniowcom na szybsze reagowanie i wyjaśnienie pojawiających się problemów lub błędów.
Nasze Szkolenia
Tort od podstaw z figurką misia
Dla początkujących
Szkolenie skierowane do osób początkujących (również osób które nie wykonały wcześniej żadnego tortu). Jest to kurs, na którym przechodzimy przez wszystkie etapy tworzenia tortu od pieczenia biszkoptu, przygotowania i przekładania tortu kremami, konfiturami i chrupkami po tynkowanie tortu i modelowanie figurki cukrowej misia.
Omawiamy organizację pracy, wycenę i transport tortów.
Każda osoba pracuje nad swoim tortem, na wyposażonym w niezbędne narzędzia stanowisku. Tort który wykonasz zabierasz ze sobą do domu wraz z certyfikatem, skryptem z przepisami oraz prezentem.
Czas szkolenia: 8-9h
Grupa: 3-6 osób
Wrocław, ul. Krystyny i Mariana Barskich 4
Koszt szkolenia: 1500zł / os.
Słodki stół - 2 dniowe
Dla średniozaawansowanych i zaawansowanych
Szkolenie skierowane do osób chcących poszerzyć swoje usługi o weselne słodkie stoły. W trakcie 2 dniowego szkolenia nauczysz się wykonywać aż 10 różnych rodzajów słodkości, które idealnie się sprawdzą na wesela!
Zdobędziesz wiedzę jak wykonać między innymi makaroniki francuskie, monoporcje musowe w 2 smakach, ptysie z kruszonką, lodziki na patyku, bezę pavlova, cakepopsy, donuty czy najpyszniejsze serniki.
Omówimy organizację pracy przy dużej ilości słodkości, umowy z Parą Młodą, aranżację na sali weselnej oraz transport.
Pracujemy w małej grupie na 3 stanowiskach po 2 osoby, tak, aby każdy brał czynny udział w wykonaniu wszystkich deserów.
Słodkości, które wykonamy dzielimy pomiędzy wszystkich kursantów. Na szkoleniu otrzymasz skrypt szkoleniowy z przepisami, prezent i certyfikat.
Czas szkolenia: 9-10h
Grupa: 3-6 osób
Wrocław, ul. Krystyny i Mariana Barskich 4
Koszt szkolenia: 2950zł / os.
Monoporcje musowe i monodesery
Dla początkujących i średniozaawansowanych
Szkolenie dla każdego amatora cukiernictwa! Na tym szkoleniu wykonamy wspólnie kilka różnych rodzajów deserów, które odtworzysz w domu bez dużych nakładów finansowych w sprzęt i narzędzia! Będziemy wykonywać między innymi takie desery jak monoporcje musowe w 2 smakach, włoskie tiramisu, panna cottę, cakepopsy i bezy pavlova! Łącznie na szkoleniu nauczysz się wykonywać 7 różnych deserów zupełnie od podstaw.
Nauczysz się pracy z czekoladą i zamszem jadalnym.
Pracujemy w małej grupie na 3 stanowiskach po 2 osoby, tak, aby każdy brał czynny udział w wykonaniu wszystkich deserów.
Słodkości które wykonamy dzielimy pomiędzy wszystkich kursantów. Na szkoleniu otrzymasz skrypt szkoleniowy z przepisami, prezent i certyfikat.
Czas szkolenia: 8-9h
Grupa: 3-6 osób
Wrocław, ul. Krystyny i Mariana Barskich 4
Koszt szkolenia: 1500zł / os.
Tort 3-piętrowy od podstaw
Dla początkujących i średniozaawansowanych
Szkolenie skierowane do osób początkujących i średniozaawansowanych posiadających już podstawową wiedzę z zakresu cukiernictwa.
Na kursie nauczysz się prawidłowo składać tort piętrowy, planować jego proporcje i dobierać rozmiar do ilości porcji. Wykonasz spektakularne dekoracje z papierów jadalnych, jak również zapoznasz się z techniką zamszowania tortu.
Z racji na proces stabilizacji pracujemy na biszkoptach przełożonych kremami. Na szkoleniu każdy wykonuje swój tort 3 pietrowy który zabiera ze sobą do domu, wraz ze skryptem szkoleniowym, certyfikatem i upominkiem.
Czas szkolenia: 8-9h
Grupa: 3-5 osób
Wrocław, ul. Krystyny i Mariana Barskich 4
Koszt szkolenia: 1950zł / os.