logo firmy

Krystyny i Mariana Barskich 4, 54-115 Wrocław

Pastel de flores

Pracownia Tortów Artystycznych

Z miłości do słodkości od 2021r

zdjęcie grupowe pracowników pastel de flores

A zaczęło się od...

Najlepszej szarlotki Mamy Doroty, metrowców na święta i tortów z kupnych biszkoptów z marketu 20 lat temu!

Z czasem okazało się, że słodkie i cukier to nasza bajka.
Pozwól nam rozkochać w Tobie tę samą miłość!

Poznajmy się

pracownik z gotowym tortem

Agata

Właścicielka, CEO, cukiernik i wszystkie pozostałe funkcje. Inaczej mówiąc – centrum operacyjne Pastel de Flores.
To właśnie Agata Wam odpisuje, odbiera telefony i szkoli na kursach.
Z zawodu i wykształcenia programistka, z miłości cukiernik.

pracownik cukierni Pastel de flores

Dorota

A właściwie MAMA Dorota, bo to od niej się wszystko zaczęło. To właśnie Dorota stoi za Waszymi ulubionymi mini szarlotkami, metrowcem na święta i tortem MAKOWYM! Jasne jest również to, że jagodzianki w sezonie są tylko w te dni, kiedy Mama Dorota jest w pracy!

pracownik cukierni Pastel de Flores

Aleksandra

Cukiernik, prawa ręka przy produkcji Waszych zamówień.  Ola wypieka, przekłada i tynkuje Wasze torty, zawsze proponuje przerwę na kawę, a w międzyczasie studiuje dziennie.

Sprawdź naszą ofertę

Pracownia

Najsłodsze miejsce na mapie Wrocławia!

Kolejka przed cukiernią Pastel de flores

Nasze małe, słodkie miejsce powstało w 2021 roku na osiedlu Nowe Żerniki we Wrocławiu. Jest to mała, różowa pracownia, w której wypiekamy, przekładamy, dekorujemy i sprzedajemy nasze wyroby.

Od zawsze chciałyśmy mieć miejsce, w którym będziemy mogły się dzielić swoją pasją i smakiem, oraz przekonywać Was chociażby do francuskich makaroników czy kremów (prawdziwie) pistacjowych.

Pracownia nie ma regularnych godzin otwarcia, zatem najlepszym wyznacznikiem czy jesteśmy czy nas nie ma jest – światło! Nasz czas pracy jest uzależniony od ilości zamówień, natomiast zawsze można nas łapać w środku jak również umówić się na spotkanie.